Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Elhalasztják a magyar kosárválogatott Eb-selejtezőit

2020.11.26. 16:05
A koronavírus-fertőzések miatt elhalasztották a magyar férfi kosárlabda-válogatott szombatra és hétfőre kiírt Európa-bajnoki selejtezőit Szlovéniában.

A magyar szövetség (MKOSZ) csütörtökön az MTI-nek megerősítette, hogy a nemzeti csapat nem játssza le a két találkozót, amelyeket várhatóan a következő, februári „buborékban” pótol majd.

Néhány órával korábban a válogatott Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, mely szerint váratlan fordulatot vett a szerdán pozitív tesztet produkáló két játékos, Tóth Norbert és Pongó Máté ügye Szlovéniában. 

A szerda este elvégzett teszt ugyanis immár negatív eredményt hozott, azaz mégis lett volna esély a szereplésükre szombaton, ehhez még egy negatív tesztet kellett volna produkálniuk.

Délután aztán az APA osztrák hírügynökség közölte, hogy a fertőzések miatt a magyarok nem léphetnek pályára az osztrákok ellen szombaton, és a tervek szerint vasárnap Szlovénia–Ausztria meccsre kerül sor Ljubljanában. Ezt a lehetőséget a nemzetközi szövetség vetette fel a két csapatnak. Az osztrákok támogatják az ötletet, annak ellenére, hogy hétfőn már az ukránokkal csapnak össze ugyanott.

Nem sokkal később az MKOSZ a honlapján is bejelentette a rossz hírt, mely szerint

a válogatottnak el kell hagynia a ljubljanai buborékot, és a most esedékes két mérkőzését februárban pótolja.

Így akkor kettő helyett négy meccset kell megvívnia majd.

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos – Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek –, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

A két győzelemmel csoportelső magyarok szombaton Ausztria legjobbjaival, hétfőn pedig a házigazdákkal találkoztak volna.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek