Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Visszavonul az NBA-bajnok ausztrál center

063 853836746
2020.12.01. 09:55
Bejelentette visszavonulását Andrew Bogut ausztrál NBA-bajnok kosárlabdázó – tájékoztatott az MTI.

A 36 éves center 15 évnyi profi karriert követően döntött úgy, hogy felhagy az aktív játékkal. A 2005-ös amatőr játékosbörze első választottja eredeti tervei szerint még részt vett volna a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián, ám a világjárvány mellett a sérülései is arra késztették, hogy befejezze pályafutását.

Fizikálisan és mentálisan sem vagyok kész arra, hogy még 2021-ben is játsszam. Ha nagyon akarnék, rengeteg fájdalomcsillapítóval tudnék, de a pályafutásom ezen pontján nem éri meg

– nyilatkozta a játékos, aki az elmúlt két idényt a hazájában töltötte. Elmondta, mostanában voltak olyan napjai, amikor az is jelentős kihívás volt, hogy kikeljen reggel az ágyból.

Az utóbbi években hát- és bokasérüléssel is bajlódó Bogut 2015-ben a Golden State Warriors játékosaként nyert bajnoki címet az észak-amerikai profiligában,

az NBA-ben még a Dallas Mavericksben, a Cleveland Cavaliersben és a Los Angeles Lakersben játszott. Karrierje során 9,6 pontot és 8,7 lepattanót ért el átlagban.

A válogatottal tavaly világbajnoki negyedik helyet szerzett, az ausztrál csapatban 2004 óta szerepelt, három olimpián játszott, négy éve Rióban negyedikként zárt az ötkarikás játékokon.

(Borítókép: Andrew Bogut a Los Angeles Lakers mezében 2017-ben. Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images Hungary)