LeBron James tovább javítja saját All Star-rekordját

2021.02.19. 09:22
Eldőlt, kik alkotják az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) március 7-én esedékes All Star-gálájának kezdőcsapatait.

LeBron James és Kevin Durant lesz az esemény főmeccsének két csapatkapitánya, miután ők végeztek a szavazás élén. A két szupersztár került ki győztesen a szurkolók, a játékostársak és a média által leadott voksokból, így az ők lesznek a csapatkapitányok a két főcsoport legjobbjainak összecsapásán. 

James 17. gálájára készülhet (mindegyik alkalommal kezdő volt, ami rekord), amivel Kareem Abdul-Jabbar (19) és Kobe Bryant (18) mögött a harmadik helyen áll, míg Durantnek ez lesz a 11. szereplése.

Nemcsak a két kapitány kilétére derült fény, hanem a teljes kezdőcsapatokra is. Keletről Durant mellett brooklyni csapattársa, Kyrie Irving, valamint Bradley Beal (Washington Wizards), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) és Joel Embiid (Philadelphia 76ers) került be, míg nyugaton Steph Curry (Golden State Warriors), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Kawhi Leonard (LA Clippers) és Nikola Jokics (Denver Nuggets) csatlakozik majd Jameshez.

Érdekesség, hogy idén már öt külföldi születésű kosaras (Irving – Ausztrália, Doncic – Szlovénia, Jokics – Szerbia, Antetokounmpo – Görögország, Embiid – Kamerun) került be a kezdőcsapatokba, amivel megdőlt a tavalyi, négyes rekord. A 14 cserejátékosról az NBA edzői döntenek a napokban.

A legutóbbi játéknapon egyébként összecsapott a két kapitány csapata, a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets, utóbbi pedig némi meglepetésre (Durant nélkül) nyerni tudott a Staples Centerben. LeBron Jamesnek annyi vigasza lehet, hogy a találkozón átlépte a 35 000 pontot, a történelem során harmadikként.

Eredmények:
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 96–110
Los Angeles Lakers–Brooklyn Nets 98–109
Sacramento Kings–Miami Heat 110–118