Elképesztő fizetéssel tartanák távol Curryt LeBronéktól

curry
2021.04.06. 12:30
Az elmúlt napokban egyre több helyen kerül szóba Stephen Curry esetleges Los Angelesbe szerződése, ennek megakadályozására pedig úgy tűnik, a Golden State Warriors kész komoly ajánlattal jelentkezni.

A 90,6 százalékos büntetőátlagával ligarekorder irányítót a 2009-es NBA-draft 1. körének 7 választási jogával kaparintotta meg a Warriors, amelynek színeiben Curry eddig háromszor lett bajnok, kétszer az NBA legértékesebb játékosa, hétszer került be az All Star-csapatba, és ötször volt tagja az Év első vagy második számú álomcsapatának.

A remek játékos a legutóbbi All Star-hétvégén LeBron James csapatában szerepelt, a felek pedig annyira jól viszonyba kerültek, hogy a hírek szerint a Lakers sztárja nagy erőkkel igyekszik Los Angelesbe csábítani Curryt.

A liga történetének második legtöbb sikeres tripláját értékesítő (2691) irányító szerződése a 2022-es idény végéig szól a Warriorsnál, helyi beszámolók szerint ezt követően repülhetne rá az NBA legutóbbi bajnoka.

Ezt megakadályozandó a Warriors tárgyalásokat kezdett Curryvel, és bár a hároméves ajánlat még nem nyerte el a tetszését, az együttes máris emelt a téten:

Négy évre 216 millió dollárt, évi 54 milliót kaphatna, amivel az NBA legjobban fizetett játékosa lenne.

Borítókép: Kevin C. Cox / Getty Images Hungary