Három játékosát áldozta be a Lakers az MVP-ért

2021.07.30. 03:54

Bombaüzletet jelentettek be az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában, az NBA-ben péntek hajnalban: Russel Westbrook a Los Angeles Lakersben folytatja pályafutását – írja az nba.com.

A Lakers LeBron Jamesszel és Anthony Davisszel a fedélzetén elhasalt a rájátszás első fordulójában a 2020–2021-es szezonban, amelyet követően nem vesztegette az idejét, gondolt egy merészet, és elcserélte Kyle Kuzmát, Kentavious Caldwell-Pope-ot, Montrezl Harrellt, valamint a 2021-es draftjogát (22.) Russell Westbrookért, a Washington Wizards irányítójáért.

A világ- és olimpiai bajnok képességeit senki sem vitatja: megválasztották az NBA legértékesebb játékosának (MVP) 2017-ben, a közelmúltban pedig elérte a 182. tripla dupláját, amellyel megdöntötte Oscar Robertson elképesztő rekordját.

Csakhogy a 32 éves irányító nem egyszerű eset, az eddigi társaival sem volt felhőtlen a viszonya, most ráadásul vélhetően James és Davis mögött csak a harmadik számú sztárja lesz a Lakersnek, és kérdéses, elviseli-e az alárendelt szerepet.

(Borítókép: Russell Westbrook. Fotó: Will Newton / Getty Images)