Hónapokig nem beszélt csapatával, most visszatért Philadelphiába a sztár

GettyImages-1233568676
2021.10.12. 08:25
Több hónap távollét után, ma hajnalban visszatért csapatához Ben Simmons, a Philadelphia 76ers sztárja – jelentette Adrian Wojnarowski NBA-bennfentes.

Az ausztrál sztárirányító a tavalyi szezon vége óta nem hajlandó csapatával tréningezni, mellyel ki akarja erőltetni a vezetőségből, hogy továbbcseréljék egy másik csapatba. Simmons és a körülötte kialakult helyzetet az Index is körbejárta részletesen.

Az irányító se a szezon előtti összetartáson, se az edzőtáboron nem vett részt, csapata súlyos dollármilliókkal is büntette, de ezzel sem sikerült jobb modorra bírniuk játékosukat. Hétfő este azonban meglepő fordulat történt az ügyben, Simmons önszántából utazott vissza Philadelphiába, és a 76ers–Nets előszezon mérkőzés előtt jelentkezett Covid-tesztre. 

A vezetőség és csapattársai is csak akkor szembesültek a ténnyel, mikor az irányító szembejött velük az aréna folyosóján. Az ügy háttéreben az állhat, hogy

a Philadelphia befagyasztotta játékosa fizetését, így az idei bérének második 25%-át mindaddig nem utalja el, míg Simmons edzésbe nem áll a csapattal.

A hírek szerint azonban nem változtatta meg véleményét az ausztrál játékos, továbbá sem hajlandó újra 76ers mezben pályára lépni. 

(Borítókép: Getty Images)