Rögtönzött zsákolóversennyé alakult az NBA legutóbbi játéknapja

GettyImages-1349085026
2021.10.26. 09:07

Kilenc mérkőzést rendeztek hajnalban, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hibátlan maradt a Chicago Bulls, hosszabbításban gyűrte csak le a Boston Celtics a Charlotte Hornetset, míg idénybeli első győzelmét aratta a New Orleans Pelicans. A hétfő esti játéknapot a látványos megmozdulások fémjelezték, több olyan zsákolás született, ami emlékezetes marad az utókor számára is. 

A keleti főcsoportban az Atlanta Hawks fogadta a Detroit Pistons csapatát. A találkozón minden a papírforma szerint alakult, a Trae Young vezette Hawks már az első negyedben szűk tízpontos előnyt alakított ki, végig vezetve a mérkőzésen, végül 122–104-re győzött, és szerezte meg szezonbeli második sikerét. A találkozó azonban John Collins zsákolásáról marad emlékezetes, a fiatal magasember Kelly Olynykot húzta át.

A Charlotte Hornets az eddig felemás szezonrajtot produkáló Boston Celticset fogadta. A Hornets előző este bravúrgyőzelmet aratott a Brooklyn Nets otthonában, míg a Celtics a Houston Rockets arénájából lopta el a győzelmet. A találkozón végig fej fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott magabiztosabb előnyt kialakítani, aminek az lett a vége, hogy hosszabbításba torkollott a végjáték. A ráadásban azonban már magabiztosan húzta be a győzelmet a Celtics Jayson Tatum vezetésével, aki 41 egységig jutott a mérkőzésen, a vége 129–140. Erre a mérkőzésre is jutott egy látványos zsákolás, Jaylen Brown „semmisítette meg” a palánk alatt Miles Bridgest. 

További eredmények: Indiana Pacers–Millwauke Bucks 109–119, Brooklyn Nets–Washington Wizards 104–90, Miami Heat–Orlando Magic 107–90, Toronto Raptors–Chicago Bulls 108–111, Minnesota Timberwolves–New Orleans Pelicans 98–107, Denver Nuggets–Cleveland Cavaliers 87–99, Los Angeles Clippers–Portland Trail Blazers 116–86. 

Az NBA egy külön összeállítást is készített a játéknap leglátványosabb zsákolásairól, íme: 

 (Borítókép: Getty Images)