Hazai pályán kapott hatalmas verést a bajnokesélyes

GettyImages-1236612011
2021.11.17. 09:42

Három mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság kedd esti játéknapján. A találkozók közül kiemelkedett a Brooklyn Nets–Golden State Warriors összecsapás, ahol a liga első számú sztárjai közül hárman is pályára léptek. Hazai oldalon Kevin Durant és James Harden nézett farkasszemet a vendégek klasszisával, Stephen Curryvel. 

A mérkőzés első negyedében fej-fej mellett haladtak a felek, Durant már ekkor 12 szerzett pontnál tartott, végül a nyitó negyed után három pontos brooklyni előny állt az eredményjelzőn. A második játékrész végén a Warriors játékosa, Andrew Wiggins süllyesztett el kettő triplát egymás után, amivel már a vendégek vezettek öt ponttal a nagyszünetben. 

A fordulás utáni percekben dőlt el végleg a mérkőzés, a harmadik negyedben a Brooklyn hibára hibát halmozott, mindössze 18 pontot dobtak, cserébe kaptak 35-öt, amivel a lényegi kérdések eldőltek. A negyedik negyed nagyobb részében már a cserejátékosok játszottak, a vége 99–117. 

Stephen Curry 37 ponttal zárt kilenc sikeres triplával, míg a másik oldalon Kevin Durant az erős kezdés után csak 19 egységig jutott. Sikerével a Warriors szezonbeli 12. győzelmét aratta, amivel jelenleg liga első.

 További eredmények:

Utah Jazz–Philadelphia 76ers 120–85

Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 106–92

(Borítókép: Getty Images)