Minden idők egyik leghihetetlenebb félpályás tripláját dobták az NBA-ben

GettyImages-1238992160
2022.03.07. 07:57

Nyolc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján. A tavalyi döntő visszavágóján a Milwaukee Bucks az utolsó percekben győzte le a legjobb játékosai nélkül felálló Phoenix Sunsot, míg elképesztő végjáték és fordítás után a Denver Nuggets hazai pályán a New Orleans Pelicans fölé kerekedett. 

Devin Booker és Chris Paul nélkül volt kénytelen kiállni a nyugati éllovas Phoenix Suns a címvédő Miwaukee Bucks elleni derbire vasárnap este. Ennek ellenére kiválóan tartotta magát a sivatagi csapat egészen a mérkőzés utolsó pillanatáig, a záróperceket megelőzően mindössze kétpontos volt a legnagyobb hazai előny. Az utolsó minutumokban ezúttal Jannisz Antetokuonmpo helyett Khris Middleton lopta el a show-t, aki kulcspillanatokban szerzett nagyon fontos triplákat. Middleton végül 44 pontig jutott, míg a Bucks 132–122-re győzte le riválisát. 

Elképesztően fordulatos mérkőzést hozott a Denver Nuggets és a New Orleans Pelicans találkozója is. A hosszabbításba torkollott derbit több mint tízpontos hátrányból hozta vissza az utolsó percekben a Denver, azonban ennek ellenére sem a végeredményről marad emlékezetes a mérkőzés. 

Brandon Ingram, a Pelicans bedobója egészen elképesztő pozícióból és teljesen valószínűtlen mozdulattal vágta be minden idők egyik leghihetetlenebb félpályás tripláját a dudaszónál. Ingram végül 38 pontig jutott a mérkőzésen, de ez sem volt elég a győzelemhez és véget ért a New Orleans négy mérkőzéses győzelmi sorozata. 

Eredmények: 

Boston Celtics–Brooklyn Nets 126–120

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 132–122

Washington Wizards–Indiana Pacers 133–123

Houston Rockets–Memphis Grizzlies 123–112

Oklahoma CIty Thunder–Utah Jazz 103–116

Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 104–96

Denver Nuggets–New Orleans Pelicans 138–130

Los Angeles Clippers–New York Knicks 93–116

(Borítókép: Getty Images)