Kyrie Irving ellenállhatatlanul célzott, kérdés nélkül győzött a Brooklyn

GettyImages-1239944654
2022.04.13. 09:10

Lejátszották az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) play-in tornájának első két meccsét, amelyeken a Brooklyn Nets és a Minnesota Timberwolves harcolta ki konferenciájának hetedik helyezését és ezzel együtt a playoff-szereplést. 

A Brooklyn Nets vezére ezúttal

Kyrie Irving volt, aki az első 12 dobását hiba nélkül helyezte el a gyűrűben.

Végül a sztárirányító 34 ponttal végzett és emellett kiosztott 12 gólpasszt is. A Nets az egész mérkőzésen végig dominált és vezetett, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy megszerzik a keleti konferencia hetedik helyezését, a vége 115–108 lett. 

A Cleveland még nem esett el a rájátszás esélyétől, amennyiben hazai pályán legyőzi az Atlanta–Charlotte győztesét, úgy az ohiói csapat folytathatja nyolcadik kiemeltként a küzdelmeket. 

A játéknap másik mérkőzésén a Minnesota Timberwolves fogadta a Los Angeles Clippers csapatát. Fej fej mellett haladtak a felek közel az egész mérkőzés alatt, azonban a vendég Clippers a zárónegyed közepén tíz egységgel ellépett ellenfelétől. 

Ekkor következett a fordulat, a hátralévő nyolc perc alatt 15 ponttal dobott többet a Minnesota, így megfordítva a párharcot és kiharcolva a playoff-részvételt. A hazaiaknál Anthony Edwards 30 ponttal, míg D'Angelo Russell 29 egységgel zárt, a vége 109–104.

A Clippers még szintén bejuthat a rájátszásba, amennyiben legyőzi hazai környezetben a New Orleans–San Antonio párharc győztesét. 

(Borítókép: Getty Images)