Nem volt ellenszer a Dallas félelmetes triplázására, egyenlített a Philadelphia is

GettyImages-1240548616
2022.05.09. 09:02
A Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers is győzött otthon főcsoport-elődöntőjében az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának negyedik mérkőzésén, így mindkét csapat egyenlített párharcában.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka újabb két mérkőzést rendeztek az NBA rájátszásának negyeddöntőiben. A Dallas Mavericks ezúttal elképesztően hatékony triplázásának köszönhette a győzelmét. A Luka Doncic vezette texasi csapat 44 triplakísérletből 20-at helyezett el sikeresen a gyűrűben, míg a Phoenix csak kilenc alkalommal talált be távolról.

A vendégek dolgát az is nehezítette, hogy irányítójuk, Chris Paul hamar faultproblémákba keveredett, így mindössze 23 percet töltött a pályán, a vége előtt nyolc perccel pedig már ki is pontozódott. A Dallasnál Doncic 26 pontot dobott, de ezúttal 

a különbség Dorian Finney-Smith volt, aki 12-ből nyolc triplát dobott sikeresen.

A vége 111–101 lett, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc jelenlegi állása 2–2.

Az éjszaka másik mérkőzésén a Philadelphia is kiegyenlítette a párharc állását a Miami Heat ellen. A hazai pályán szereplő Sixers vezére kicsit váratlanul nem Joel Embiid, hanem James Harden lett, aki 31 pontja mellé összeszedett még hét lepattanót és kilenc asszisztot.

A vendég Miaminál Jimmy Butler volt a legaktívabb, aki 40 pontig el is jutott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy szorossá tegye a mérkőzést. Így a Philadelphia az első két mérkőzés elvesztése után kiegyenlítette az állást, folytatás két nap múlva. 

Eredmények, NBA-rájátszás, konferencia-elődöntők

Dallas Mavericks–Phoenix Suns 111–101
A párharc állása: 2–2

Philadelphia 76ers–Miami Heat 116–108
A párharc állása: 2–2

(Borítókép: Getty Images)