Újra a szerb fenegyereket választották a liga legértékesebb játékosának

GettyImages-1240217217
2022.05.09. 15:06
Nikola Jokicsot választották az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legértékesebb játékosává. A Denver Nuggets szerb centere a tavalyi év után zsinórban másodszor veheti át a rangos elismerést.

Adrian Wojnarowski, az NBA első számú bennfentese információi alapján idén is Nikola Jokicsot választották a 2021/22-es szezon legértékesebb játékosává, azaz az MVP-cím jogos birtokosává. A 27 éves szerb center kimagasló teljesítményt nyújtott az alapszakaszban, hátán vitte csapatát minden egyes mérkőzésen, így nem meglepő, hogy ebben a szezonban is őt illeti a legértékesebb játékosnak járó elismerés.

A 211 centis fenegyerek az idei alapszakaszban a 82-ből 74 mérkőzésen lépett pályára, pontátlaga a 27 egységet is meghaladta meccsenként, míg közel 14 lepattanót és nyolc asszisztot tett bele a közösbe minden játéknapon. 

Ennek ellenére a Denver Nuggets már búcsúzott a rájátszástól, az első körben a Golden State Warriors ellen esett ki 4–1-es összesítés után a coloradói csapat. Jokics az MVP-címért zajló versenyben a Philadelphia centerét, Joel Embiidet és a címvédő Milwaukee sztárját, Jannisz Antetokounmpót utasította maga mögé. 

Nikola Jokicsnak látványos és eredményes megmozdulásain kívül az idei szezonból még a tavaly novemberi cselekedete is emlékezetes marad, amikor egyetlen mozdulattal földre küldte a Miami erőcsatárját, Markieff Morrist.

(Borítókép: Getty Images)