Az NBA egyik legnagyobb sztárja is játszik a magyar kosárválogatott ellen

GettyImages-1399482540
2022.06.28. 12:39
Az észak-amerikai liga (NBA) egyik legnagyobb sztárja, Luka Doncic is pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatott ellen a szeptemberi Európa-bajnokságon.

A szervezők keddi közleménye szerint több NBA-csillag, köztük a Dallas Mavericks szlovén ásza is megerősítette, hogy részt vesz az Eb-n. Doncic 23 éves létére már háromszoros NBA All Star-válogatottnak, Európa-bajnoknak, Euroliga-győztesnek és háromszoros spanyol bajnoknak mondhatja magát. 

A címvédő szlovénok szeptember 3-án csapnak össze a magyarokkal Kölnben.

Ugyancsak ott lesz a négy országban sorra kerülő kontinenstornán az elmúlt két NBA-idény legjobbjává (MVP) választott szerb Nikola Jokic, továbbá a szintén kétszeres MVP, a görög Jannisz Antetokunmpo is.

A rendezők közölték, hogy már több mint 150 ezer jegy kelt el a koronavírus-járvány miatt tavaly őszről elhalasztott, 41. Eb-re, amelynek négy házigazdája Németország, Csehország, Olaszország és Grúzia lesz szeptember 1. és 18. között. A csoportmérkőzésekre Kölnben, Milánóban, Tbilisziben és Prágában kerül sor, a végjátéknak Berlin ad otthont.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese Kölnben csap majd össze sorrendben a bosnyákokkal, a címvédő szlovénokkal, a világbajnoki bronzérmes franciákkal, a litvánokkal és a házigazda németekkel.

(Borítókép: Luka Doncic. Fotó:   Ezra Shaw / Getty Images)  • Tippek
  • Bankszámla