Elképesztő összegű szerződést kapott az örök ígéretként számontartott tehetség

GettyImages-1388053351
2022.07.01. 15:28
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik bennfentese, Shams Charania információi szerint a New Orleans Pelicans csapata szupersztárjával, Zion Williamsonnal 2028-ig bezárólag, öt évre 231 millió dollárért meghosszabbította szerződését.

A 21 éves kosárlabdázó három évvel ezelőtt robbant be a ligába, mikor a Pelicans a játékosbörzén az első választás jogával magához hívta a listáról. Talán LeBron James bemutatkozása óta nem vártak annyira játékos bemutatkozására az NBA-ben, mint Zion Williamson pályára lépésére a sportág szerelmesei. 

Az elképesztő fizikai és technikai adottságokkal rendelkező játékos eddigi legnagyobb ellensége nem a pályán volt, mert amikor játszott, valósággal foghatatlan volt, és sorra döntögette a rekordokat. Viszont rengetegszer meggyűlt a baja a sérülésekkel, olyannyira, hogy az első három szezonja alatt mindössze 85 mérkőzésen lépett pályára, a legutóbbi, 2021/22-es szezont teljes egészében kihagyta lábsérülés miatt. Hiánya ellenére a Pelicans a vártnál jobban teljesített, és a rájátszás első körében az alapszakaszgyőztes Phoenix Suns ellen búcsúzott 4–2-es összesítéssel. 

Csapata bizalma sérülései ellenére egy pillanatra sem rendült meg Williamsonban, ezt mutatja az is, hogy öt évre hosszabbítottak vele szerződést, méghozzá 231 millió dollár értékben. Annak ellenére hogy Zion Williamson egyelőre csak örök ígéretként szerepel a liga legdominánsabb játékosai között, ha stabilan egészséges marad, akkor kijelenthetjük, hogy az utolsó centig megéri a belefektetett pénzt. Pályán töltött legemlékezetesebb pillanatai alább tekinthetők meg. 

(Borítókép: Getty Images)