Agydaganatos az NBA legendája

GettyImages-1205870651
2022.10.16. 08:24
A tengerentúli profi kosárlabda-liga egyik legendáját, Dikembe Mutombót Atlantában kezelik agydaganattal – számolt be az NBA közleményben.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA közleménye szerint a hírességek csarnokába is beválasztott legendát, Dikembe Mutombót agydaganattal kezelik Atlantában.

Dikembe Mutombót, az NBA nagykövetét és a hírességek csarnokának tagját agydaganattal kezelik. A lehető legjobb ellátásban részesül, atlantai szakemberek foglalkoznak vele

– olvasható a közleményben, amely szerint jó hangulatban kezdi meg a kezeléseket.

Dikembe Mutombo neve egyet jelent a védekezéssel

Négyszer választották meg az év védekező játékosának. Az eredetileg a Kongói Köztársaságból származó Mutombo 18 idényt húzott le az NBA-ben, játszott a Denver Nuggetsben, az Atlanta Hawksban, a Houston Rocketsben, a Philadelphia 76ers-ben, a New York Knicksben és a New Jersey Netsben.

Már majdnem nagykorú volt, amikor kosárlabdázni kezdett, de amit egy játékos elérhet a sportban, azt neki sikerült. A Georgetownból származó 218 centiméteres centert nyolcszor választották be az idény legjobbjai közé, háromszor volt All-NBA-kerettag, 2015-ben pedig a hírességek csarnokába is bekerült.

Imádkozunk a teljes és mielőbbi gyógyulásodért, kedves Dikembe. Gondolataim és imáim veled és a családoddal vannak

írta Twitter-bejegyzésében Pau Gasol.

(Borítókép: Dikembe Mutombo 2020. február 12-én. Fotó: Quinn Harris / Getty Images)