Horror áron kínálják a jegyeket LeBron James történelmi csúcsdöntésére

afp.com-20230203-PH-GTY-1461897306-highres
2023.02.03. 10:57
Kareem Abdul-Jabbar, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének jelenlegi legeredményesebb pontszerzője élőben fogja követni, ahogyan LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdönti rekordját. Közben a kaliforniai klub kapva kap az alkalmon és az egekbe emelte a következő két hazai mérkőzésre szóló belépőjegyek árát.

Sajtóhírek szerint a 75 éves legendás játékos is ott ül majd a pálya szélén a Lakers következő két hazai mérkőzésén. A kaliforniai gárda vasárnap a New Orleans Pelicans otthonában lép pályára, majd szerdán az Oklahoma City Thundert, pénteken pedig a Milwaukee Bucks együttesét fogadja.

Szinte biztos, hogy a négyszeres bajnok James a két hazai találkozó egyikén adja majd át a múltnak a korábbi Lakers-legenda sokáig megdönthetetlennek hitt csúcsát (38 387), amelytől már csak 63 ponttal marad el.

Kareem Abdul-Jabbar gesztusa azért meglepetés, mert a két sztár a múltban többször is egymásnak feszült különböző okok miatt, így kapcsolatuk igencsak fagyosnak tekinthető. Októberben például a szintén legendás NBA-játékos, Magic Johnson – Jabbar korábbi csapattársa – azt mondta, a rekord elvesztése Jabbarnak „keserű pirula lesz, amit le kell nyelnie”.

Közben a Lakers a két mérkőzésre bődületes jegyáremelést eszközölt: a Vivid Seats jegyértékesítő piac adatai szerint a Los Angeles-iek keddi, Thunder elleni mérkőzésére szóló belépők átlagára 1152 dollárra emelkedett, ami hihetetlen, 390 (!) százalékos növekedést jelent a 2022–23-as szezon első napja óta, a legolcsóbb jegy ára erre a mérkőzésre jelenleg 326 dollár.

A Bucks elleni csütörtöki meccsre az átlagár 1302 dollár, ami 175 százalékos ugrás a szezon elejéhez képest, a legolcsóbb ticket ára pedig 357 dollár. Ennek a meccsnek azért van különös jelentősége, mert éppen ebben a két csapatban játszott 20 éves pályafutása során Abdul-Jabbar.

(Borítókép: LeBron James 2023. február 2-án. Fotó:  ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP)