Ligaelső a csapat, vezetőedzőként folytatja a munkát a megbízott tréner

GettyImages-1462375622
2023.02.17. 08:32
Az eddig megbízott trénerként dolgozó Joe Mazzulla vezetőedzőként folytatja a munkát az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) legutóbb nagydöntős Boston Celtics csapatánál.

A 34 éves szakember Ime Udoka helyét vette át az idény elején, miután a 45 éves edzőt az egész szezonra szóló eltiltással büntették, mert az egyik női alkalmazottal helytelen, intim, kölcsönös egyetértésen alapuló viszonyt folytatott.

Mazzulla korábban Udoka segítőjeként dolgozott, s miután utóbbi már biztosan nem tér vissza a Celtics kispadjára, Mazzullát nevezték ki vezetőedzőnek. A szakemberrel kötött új megállapodás részleteit a Celtics nem hozta nyilvánosságra, de azt közölte, hogy az előléptetéssel szerződéshosszabbítás is együtt járt.

Mazzulla az NBA legfiatalabb vezetőedzője lett.

A játékosként hét NBA-szezont lehúzó Udoka a tavalyi, első vezetőedzőként töltött idényében a nagydöntőbe vezette a Bostont, amely ott 4–2-es összesítéssel alulmaradt a Golden State Warriorsszal szemben.

A Boston a jelenlegi szezonban is magabiztosan menetel, 59 alapszakasz-mérkőzéséből 42-t megnyert, mely mérleggel a ligaelső pozícióban várja a folytatást a hétvégi All Star-gála után. 

(Borítókép: Getty Images)