Harminc mérkőzésre eltiltották az NBA sztárját, és a fizetését is megvonják tőle

2023.04.15. 13:55
A tengerentúli profi kosárlabdaliga, az NBA döntése szerint 30 mérkőzésre eltiltják a Charlotte Hornets korábbi játékosát, Miles Bridgest, valamint a fizetését is megvonják tőle az eltiltás idejére. Az indoklás szerint a gyermekei anyját érintő, családon belüli erőszakos cselekedet miatt született a döntés.

Az incidens 2022. június 27-én történt Los Angelesben, ami után Bridgest letartóztatták, és több bűncselekménnyel is megvádolták. 2022. november 3-án Bridges beismerte a családon belüli erőszakkal kapcsolatos vádakat, ezért a többi vádpontot ejtették ellene. Az NBA saját vizsgálatot folytatott az ügyben, áttekintve minden rendelkezésre álló információt, számos külsős tanút, valamint az érintett feleket is meghallgatva – derült ki az NBA honlapján megjelent közleményből.

A liga végül minden körülményt figyelembe véve 30 mérkőzésre szóló eltiltással és fizetésmegvonással büntette Miles Bridgest.

Letartóztatását és a vádalkut követően Bridges nem írt alá szerződést a 2022–2023-as szezonra, és mind a 82 mérkőzést kihagyta. Ezt elismerve az NBA úgy ítélte meg, hogy a felfüggesztésből 20 mérkőzést már letöltött. Amennyiben Bridges talál magának új csapatot, akkor az első tíz találkozón nem léphet pályára.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.