Tarthatatlan volt a japán erőcsatár, megsérült a Memphis vezére

GettyImages-1482690957
2023.04.17. 09:10
A Los Angeles Lakers idegenben győzte le a Memphis Grizzliest az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első fordulójában, ezzel a kaliforniaiak rögtön elvették a Memphis pályaelőnyét.

Folytatódtak a küzdelmek a szombaton rajtolt rájátszásban, így pályára lépett a Los Angeles Lakers, a Los Angeles Clippers, és az alapszakasz győztese, a Milwaukee Bucks is. Előbbi a nyugati második kiemelt Memphis Grizzlies ellen meccselt, és nyerte meg rögtön a párharc első felvonását. 

A Lakersben LeBron James 21 pontig, 11 lepattanóig és öt gólpasszig jutott, de ez a teljesítmény is eltörpült a szinte semmiből előlépő Rui Hachimura játéka mellett, aki a cserepadról beszállva, 29 perc alatt 29 pontot dobott a közösbe. A japán játékos elképesztően hatékonyan célzott, hatból öt tripláját sikeresen elsüllyesztette a gyűrűben, míg összességében 14-ből 11 dobása volt hibátlan. 

A Memphis számára a vereségen túl még sztárjátékosa, Ja Morant súlyosnak tűnő kézsérülése is problémát jelent, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia az irányítónak, de a mérkőzés után saját elmondása szerint 10/10-es volt a fájdalom, amit érzett. Amennyiben Morant a közeljövőben nem léphet pályára, úgy a Grizzliesnek iszonyatosan nehéz dolga lesz a kaliforniaiak ellen. 

A játéknap többi mérkőzésén meglepetésre vereséget szenvedett az alapszakasz győztese, a Milwaukee Bucks hazai pályán a Miami Heat ellen, sőt, Jannisz Antetokounmpo szintén sérülés miatt nem tudta befejezni a mérkőzést. A Heat magabiztosan végig vezetett a mérkőzésen, legeredményesebb játékosa Jimmy Butler volt 35 egységgel. 

Továbbá idegenben győzött a Los Angeles Clippers a Phoenix Suns ellen, míg a nyugati első kiemelt Denver Nuggets könnyedén győzte le a Minnesota Timberwolvest az első mérkőzésen. 

NBA, eredmények, rájátszás 

  • Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers 112–128
  • Milwaukee Bucks–Miami Heat 117–130
  • Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 110–115
  • Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 109–80

(Borítókép: Getty Images)