Elgurult a kosaras gyógyszere, beletaposott ellenfele gyomrába

2023.04.18. 08:33
Nagy bajban van az NBA címvédője, a Golden State Warriors. Nem elég, hogy keddre virradóra 114–106-ra elveszítette a második első körös playoff-meccsét a Sacramento Kings ellen, és így 2–0-s hátrányba került a négy győzelemig tartó párharcban, a meccsen kívül elvesztette egyik alapemberét, Draymond Greent is, akit a negyedik negyedben kiállítottak brutalitásért: a hebehurgya kosaras beletaposott földön fekvő ellenfele, Domantas Sabonis gyomrába.

A Sacramentóban játszott mérkőzést szinte végig uralta a Kings, és talán a frusztráció okozhatta, hogy az amúgy is hirtelen természetű Draymond Green pályafutása során nem először elvesztette a fejét.

Történt, hogy a Warriors palánkja alatt ment a harc a lepattanóért, Domantas Sabonis, a Kings bedobója a földre került, és amikor Green át akarta lépni a litván kosarast, még jó erősen és szemmel láthatóan szándékosan beletaposott a gyomrába. Így:

Az esetet természetesen észrevették a bírók, és hosszas videózás után Greennek másodfokú szándékos szabálytalanságért technikait adtak, amely automatikus kiállítással járt. Sabonis is kapott egy technikait, mert megfogta Green lábát. 

Ezzel azonban még nem volt vége a sztorinak. A hírhedten fegyelmezetlen Green kiállítása után tüntetőleg pacsizott a játékostársaival, majd amikor a közönség válogatott szitkokat vágott a fejéhez, a tenyerét kagylószerűen a füléhez illesztve még hergelte is a Kings szurkolóit, arra biztatva őket, hogy még hangosabban szidalmazzák.

Végül még szóváltásba is keveredett a nézőkkel, attól lehetett tartani, hogy verekedés lesz az esetből, de aztán lecsillapodtak a kedélyek. 

A Warriors nagy bajban van, 0–2-ről kellene visszakapaszkodnia, csütörtökön vívják a harmadik mérkőzést, immár a San Franciscó-i Chase Centerben. A Warriorsnak 20 eladott labdája volt a Kings 14-ével szemben, ez volt a vereség egyik legfőbb oka, a házigazda ugyanis 26 pontot szerzett a labdaszerzésekből, míg az ellenfél csak kilencet. A vendégek egysíkú játéka csődöt mondott, szinte kizárólag hármasokkal próbálkoztak, azok viszont nem mentek be, 40-ből csak 13 talált célba. Igaz, a Kings még gyatrábban célzott, viszont a védekezése elsőrangú volt, köszönhetően a korábbi Warriors-segédedző, Mike Brown remek taktikájának. (Ő most a Kings vezetőedzője.)

A két hétfői eredmény:

Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 9684

Az állás: 2–0 a 76ers javára

Sacramento Kings–Golden State Warriors 114106

Az állás: 2–0 a Kings javára