Hanga Ádám csapattársa magára vállalta a felelősséget a tömegverekedésért

2023.04.28. 13:05
Hanga Ádám csapattársa, egyben a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Llull elnézést kért tettéért, és magára vállalta a felelősséget a csütörtök esti férfikosárlabda-Euroliga-találkozón történtekért.

Egy perc negyven másodperc volt hátra a Real Madrid – Partizan Beograd férfikosárlabda-Euroliga-mérkőzésből, 95–80-ra vezettek a szerbek, már minden tisztázatlan kérdés rég eldőlt. Semmi sem indokolta, hogy Sergio Llull, a hazaiak 35 éves csapatkapitánya, nem mellesleg világbajnok és háromszoros Európa-bajnok legenda, sportszerűtlen faultot kövessen el Kevin Punter, a vendégek amerikai játékosa ellen. 

Ezt követően elszabadultak az indulatok a pályán, tömegverekedés tört ki. A történtek miatt több mint húsz játékos a kizárás sorsára jutott, s mivel a két együttesben nem maradt elegendő kosaras, a meccset nem tudták folytatni. A végeredmény 95–80 lett a vendégek javára, a fegyelmi döntések a pénteki (mai) napon várhatóak.

Ami tegnap este történt, soha nem történhetne meg egy kosárlabdapályán. Vállalom a felelősséget azért a súlyos szabálytalanságért, amely kiváltotta ezt a katasztrófát. Minden kosárlabda-szurkolótól elnézést kérek

írta pénteken a Twitteren a 35 éves Llull.

A Partizan 2–0-ra vezet a párharcban, amely az egyik csapat harmadik sikeréig tart. A harmadik mérkőzést kedden játsszák Belgrádban.

Index/MTI 

(Borítókép: Kevin Punter [7], Guerschon Yabusele [28], Sergio Llull [23], Dante Exum [11] balhéznak a pályán a Real Madrid – Partizan Beograd-meccsen. Fotó. Jesus Orihuela / Getty Images)