Megszólalt Hanga Ádám a botrányos tömegverekedéssel kapcsolatban

GettyImages-1485200146
2023.04.29. 14:28
Első alkalommal szólalt meg Hanga Ádám, a Real Madrid kosárlabdázója a csütörtöki, Partizan Beograd elleni Euroliga-mérkőzésen kitört botrányos tömegverekedéssel kapcsolatban. A magyar játékos véleménye szerint mindkét fél megbánta a történteket, és céljuk, hogy immár a kosárlabdáé legyen a főszerep.

Csütörtök este történt, hogy Madridban a Real–Partizan férfikosárlabda-Euroliga-negyeddöntő második mérkőzésén, 100 másodperccel a befejezés előtt, 95–80-as vendégvezetésnél tömegverekedés tört ki, amelyben valamennyi játékos részt vett, 21-et ki is állítottak a játékvezetők, és lefújták a meccset.

Az ULEB, a sorozatot szervező vállalkozás 95–80-as győzelmet igazolt a szerbeknek, majd a fegyelmi bizottság össze is ült, hogy meghozza a határozatot az eltiltásról. Az ítélet a következő: 

  • Real Madrid: Guerschon Yabusele 5 mérkőzés, Gabriel Deck 1 mérkőzés
  • Partizan Beograd: Kevin Punter 2 mérkőzés, Mathias Lessort 1 mérkőzés

A kiszabott büntetéseket a kosárlabda-történelem egyik legsúlyosabb tömegverekedése kapcsán igen enyhének találta a közvélemény. 

Az eset után Hanga Ádám – akit szintén kiállítottak a botrányos események közepette – közösségi oldalán szólalt meg a történtekkel kapcsolatban.

Sajnálatos, ami a csütörtök esti, Partizan Belgrád elleni mérkőzés zárásában történt. Mindkét csapat megbánta a történeteket. A döntés megszületett, a büntetést elfogadjuk, célunk pedig, hogy továbblépjünk, és tovább küzdjünk azért, hogy a párharcot két győzelemmel visszahozzuk Madridba. És természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a kosárlabdáé legyen a főszerep a pályán és azon kívül is

– írta a 34 éves kosárlabdázó. Egy dolog biztos, borzasztó nehéz dolga lesz a madridiaknak, és mint az előre prognosztizálható, pokol vár Hangáékra a jövő keddi folytatáson. 

Az első két mérkőzést a Partizan nyerte az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. 

(Borítókép: Getty Images)