Mi számít kudarcnak az élsportban?

TRAL7629
Véget ért az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első köre. Talán a legnagyobb meglepetést a Miami Heat szerezte, a floridaiak az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks együttesét ejtették ki öt meccsen. A liga történetében ez mindössze a hatodik olyan eset volt, amikor nyolcadik kiemelt csapat búcsúztasson első kiemeltet. A Heat ásza, Jimmy Butler történelmi teljesítményt nyújtott, de mire lesz elég a folytatásban? És mit várhatunk a többi második körös párharctól?

A Milwaukee legnagyobb sztárja, Jannisz Antetokounmpo szerint nem volt kudarc a Bucks idei szezonja, még úgyse, hogy alapszakaszgyőztesként vágtak neki a rájátszásnak, és favoritok voltak a bajnoki címre. De akkor mi számít kudarcnak az élsportban? És mire mondhatjuk azt, hogy csak lépés a siker felé vezető úton?

Az Index Sportcastjének legújabb, kosárlabdával foglalkozó különkiadásában Dávid Kornél, hazánk egyetlen NBA-játékosa, a Milwaukee Bucks európai játékosmegfigyelője, és Palotai Barnabás, az Index sportrovatának munkatársa voltak a vendégeink.

Többek között kitárgyaltuk:

  • mi számít az élsportban kudarcnak;
  • hogyan tovább Jannisz Antetokounmpo és a Bucks számára;
  • egyszezonos csoda volt-e a Kings szereplése;
  • csúfos véget ér-e a phoenixi szupercsapat szereplése;
  • mit várhatunk a LeBron James–Stephen Curry-párharctól;
  • és tényleg előrehozott keleti döntő a Boston és a Philadelphia párharca?

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: Dávid Kornél 2020. október 14-én. Fotó: Trenka Attila / Index)