Rettenetes volt a bajnok bosszúja

2023.05.05. 07:11
Története egyik legmegalázóbb vereségét szenvedte el a Los Angeles Lakers az NBA rájátszása második körének második meccsén a San Franciscó-i Chase Centerben; a bajnok Golden State Warrios 127–100-ra legázolta LeBron Jameséket, és 1–1-re módosította az állást a nyugati főcsoport elődöntőjében. A harmadik mérkőzést vasárnap hajnalban vívják, ezúttal a Lakers otthonában.
  • Az első negyed még LeBron James-show volt a Chase Centerben, Rui Hachimura pedig megkaphatta volna a legjobb mellékszereplő Oscar-díját, ők ketten jóformán nem is tudtak hibázni a Lakersből.
  • Odaát meglepetésre Klay Thompson remekelt, de az első játékrészt így is megnyerték a vendégek 33–26-ra.

Hogy aztán rászakadjon a mennyezet az arany-lilákra. A két középső negyedet összesen 84–47-re nyerte a Warriors. Thompson folytatta a triplagyártást, Stephen Curry hatékony volt, Kevon Looney ezúttal cserejátékosként kapkodta a lepattanókat, de a váratlanul a kezdőbe jelölt JaMychal Green is fontos hármasokat dobott.

Diadalmenet a vége

A harmadik negyed végére 110–80-as állás alakult ki, eldőlt a meccs, az utolsó játékrészt a vendégek sztárjai, Anthony Davis és LeBron James már végig a padon töltötték, készülve a harmadik, immár dél-kaliforniai mérkőzésre. Davis, aki két nappal korábban 30 pontjával, 23 lepattanójával és 4 blokkjával a Warriors réme volt, most nem osztott, nem szorzott, 11 pontig és 7 lepattanóig jutott. James 23 pontot és 7 lepattanót termelt, de a pontjaiból csak kettőt szerzett nagyszünet után. 

Joe Montana, a San Francisco 49ers legendája, minden idők egyik legfantasztikusabb quarterbackje is élvezte a hazai diadalmenetet:

A Warriorsban Thompson 30 pontot dobott, benne 8 triplát, Curry 20 pontnál ült le a cserepadra, de volt 12 gólpassza is. JaMychal Green 15, Andrew Wiggins és Draymond Green 11-11 pontot gyűjtött, utóbbinak majdnem meglett a tripla-dupla a 11 lepattanójával és a 9 asszisztjával. A Warriors 50 százalékkal dobta a hármasokat, a 21 triplával beállította a csapat a két nappal korábban felállított klubrekordot, mármint a playoffban.

Az sem volt mindegy, hogy a hazaiak 55, a vendégek csak 40 lepattanót gyűjtöttek.

Szóval, rettenetes volt a bajnok bosszúja a sorozat első mérkőzésén hazai pályán elszenvedett vereségért, de az az igazság, hogy a huszonhét pontos győzelem ugyanannyit ér, mint az egypontos. Ezzel vigasztalták magukat a vendégek is, no meg azzal, hogy a következő két mérkőzést otthon, a Crypto.com Arenában játszhatják.

Nyugati főcsoport elődöntő, 2. mérkőzés:

Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 127–100

Ld.:
Klay Thompson 30, Curry 20, JaMychal Green 15, Wiggins és Draymond Green 11-11, ill. James 23, Hachimura 21, Davis 11, Russell 10.