Hanga Ádámék a harmadik helyen zárták a spanyol alapszakaszt

2023.05.25. 11:25
Hanga Ádám friss Euroliga-győztes csapata, a Real Madrid hazai pályán 79–77-re nyert szerdán a Real Betis ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában, ezzel a harmadik helyen végzett.

A fővárosiak a zárókör előtt 54 ponttal a tabella harmadik helyén álltak az 56 ponttal éllovas Barcelona és a szintén 54 pontos Baskonia mögött. Érdekesség, hogy Hanga korábban a katalán és a baszk klubban is megfordult. A Real csak úgy szerezhette volna meg a második helyet, ha legyőzi a 16. helyen álló Betist, míg a Baskonia kikap Gironában, ám utóbbi az erőviszonyoknak megfelelően nyerni tudott.

A madridiak a vártnál nagyobb csatában nyertek, ugyanis a harmadik negyed közepétől (42–41) a meccs utolsó percéig hátrányban voltak, de végül 7077-ről fordítani tudtak. A 34 éves Hanga a cserepadról beszállva nyolc percet kapott, pontot nem szerzett. A Betis magyar légiósa, Maronka 11 perc alatt három pontot dobott.

A Real Madrid a liga honlapja szerint vasárnap 12.30-kor kezdi meg hazai pályán az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntőt a Gran Canaria ellen.

A Real Betis kiesett az élvonalból.