Luka Doncicék a második negyedben nyolc pontot dobtak, esélyük sem volt Los Angelesben

GettyImages-2147991936
2024.04.22. 10:36
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának legutóbbi játéknapján a tavalyi döntős Miami Heat egyértelmű vereséget szenvedett a keleti első kiemelt Boston Celtics ellen, a Los Angeles Clippers pedig meglepően könnyen legyőzte a Dallas Maverickset a párharc első felvonásán. Ez történt az éjszaka.

Négy mérkőzést rendeztek magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra a világ legerősebb bajnokságának rájátszásában, így mind a nyolc párharcnak lejátszották már az első találkozóját. A keleten nyolcadik kiemelt, tavalyi döntős Miami Heat sérülés miatt nélkülözte Jimmy Butlert, így viszonylag tartalékos kerettel egyértelmű vereséget szenvedett a Boston Celtics otthonában.

A hazaiaknál remekelt Jayson Tatum, aki 23 ponttal, 10 lepattanóval és 10 assziszttal vette ki a részét a sikerből, valamint White–Porzingis–Brown hármasa is rendkívül hatékonyan dolgozott. A Boston gyakorlatilag meg sem izzadt, és magabiztosan várhatja az első fordulós párharc további mérkőzéseit.

Szintén egyértelmű győzelmet aratott a Los Angeles Clippers, amely elbírta Kawhi Leonard hiányát, és megnyerte a Dallas Mavericks elleni párharc első felvonását. Luka Doncicék nagyon rosszul kezdték a mérkőzést, erőtlen, átgondolatlan játék jellemezte támadásaikat, amelyek végén általában a szlovén irányító hajított el egy bravúrdobást, nagyon alacsony hatékonysággal. A Dallas a második negyedben összesen nyolc pontot szerzett, jelentős hátrányt szedett össze, ami rányomta bélyegét az egész mérkőzésre. 

A Clippers nagyon felkészült riválisából, okosan, tudatosan verte meg a Dallast, és az első percektől kezdve tervezetten vezették támadásaikat. A hazaiak részéről kiemelendő James Harden teljesítménye, aki 28 ponttal és nyolc gólpasszal zárta a mérkőzést, valamint a center Ivica Zubac hasznos munkája 20 ponttal és 15 lepattanóval. Paul George is dobott 22 egységet, amelyek jelentős részét rendkívül fontos pillanatokban helyezte a gyűrűbe, mindig csapatánál tartva a lélektani előnyt, így a Clippers kontrollálta az első mérkőzést, Doncicéknak pedig sürgősen ki kell valamit találniuk a két nap múlva esedékes második mérkőzésre. 

A játéknap további mérkőzésein a szupersztár Jannisz Antetokounmpót nélkülöző Milwaukee Bucks Damian Lillard szenzációs első félidejének köszönhetően legyőzte az Indiana Pacerst a párharc első mérkőzésén, a nyugati első kiemelt Oklahoma City Thunder pedig begyűjtötte az első sikert a nyolcadik New Orleans Pelicans ellen, igaz, a vendégeknél CJ McCollum kezében maradt a győzelem. 

A rájátszás első, szombati játéknapjának eseményeit alább elevenítheti fel. 

NBA, RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ

KELETI FŐCSOPORT

  • Boston Celtics (1.) – Miami Heat (8.) 114–94

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

  • Milwaukee Bucks (3.) – Indiana Pacers (6.) 109–94

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

NYUGATI FŐCSOPORT

  • Los Angeles Clippers (4.) – Dallas Mavericks (5.) 109–97

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

  • Oklahoma City Thunder (1.) – New Orleans Pelicans (8.) 94–92

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

(Borítókép: Getty Images)