Reccsent a német térde, rögtön kopogott

2013.05.18. 16:37

Soltész László beugró volt a német MMA World Gladiators League karlsruhei gáláján, de így is legyőzte a címvédőt, és ezzel középsúlyú világbajnok lett, írja az mmasport.hu.

A címvédő Philipp Grieble tervezett ellenfele megsérült, a meccs időpontja előtt másfél héttel keresték meg Soltészt, aki a rövid felkészülési idő ellenére is vállalta a küzdelmet.

A World Gladiators League szabályrendszerében kis kesztyűt használnak, az első menet egy perc, a második kettő, a harmadik addig tart, míg az egyik versenyző KO-t  ér el, vagy valamelyik fél feladja. A földharc maximum harminc másodperc, talajon nincs ütés.

Soltésznak a földharc az erőssége, azt tervezte, az utolsó menetben dönti el a meccset, de már az elsőben sikerült földre vinnie Grieblet, elsőre lábfogással, másodjára egy gánccsal.  Akkor azonban még nem volt elég ideje, hogy végrehajtsa a győzelmet érő technikát.

„A második etapban fele-fele időt töltöttünk földön és állásban, a vége előtt újra földön voltunk.Tudtam, a harmincmásodperces időkorlát miatt nincs lehetőség pozícionálni a technikát, azonnal végre kell hajtani. Ezt gyakoroltam az edzéseken is, bár nem szoktam használni, lábfeszítéssel készültem Grieble ellen. Többször adódott lehetőség erre, de a második menet végéig mindig kijött belőle. Ekkor azonban sikerült jól befognom a lábfeszítést, éreztem, hogy reccsen a német fiú térde, aki egy nagyot ordított, és azonnal kopogott. Sajnálom, nem akartam sérülést okozni, de ha befogja az ember a technikát, nem lehet finomkodni" – nyilatkozta Soltész.

A küzdősport gáláról készült felvétel itt nézhető meg, Soltész meccse 2:50:30-tól látható.