Birkózó-vb: Ligetinek jó a sorsolása

2013.09.16. 20:28

Az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Ligeti Dániel Puerto Ricó-i ellenfél ellen a legjobb 16 közé kerülésért lép először szőnyegre kedden a szabadfogásúak 120 kilós kategóriájában, míg Molnár József (55 kg) fehérorosz, Veréb István (84 kg) pedig venezuelai versenyzővel kezd a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság második napján.

Ligetinek a papírforma szerint nem jelenthet gondot Edgardo Lopez Morell, és ha igazolja a várakozásokat, a nyolcaddöntőben kínai vagy dél-koreai ellenféllel mérkőzik.

A 21 éves Molnárnak már a 32 közé jutásért is birkóznia kell, méghozzá a nála esélyesebb fehérorosz Aszadulla Lcineu ellen.

A szombathelyi Veréb az egyértelműen verhetőnek tűnő venezuelai Jose Diaz Robertti ellen kezd a 32 között, ha győz, valószínűleg a 2006-ban 74 kilóban vb-győztes, legutóbb, 2011-ben már 84-ben vb-második ukrán Ibragim Aldatovval találkozik a nyolcaddöntőben.

„Ligeti sorsolása nem tűnik rossznak, persze ha messze akar jutni, akkor nagy nevet is vernie kell" – kommentálta a hétfői sorsolást Gulyás István szakágvezető, aki Veréb helyzetét sem tartja reménytelennek, mivel versenyzője győzött már idén az ukrán világbajnok ellen.