2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Wöller is kikapott, Kardos és Szmik kiesett

2013.09.16. 16:38

A szabadfogásúak 66 kilós kategóriájában szereplő Wöller Gergő a nyolcaddöntőben kikapott, így már csak a vigaszágra kerülésben bízhat a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján. A másik két magyar, Kardos Róbert (55 kg) és Szmik Attila (96) kiesett.

A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Wöller a 32 között aratott biztos sikere után a mongol Mandakhnaran Ganzorig ellen sem tűnt esélytelennek, ám a meccsen esélye sem volt. A találkozó első két percében passzivitásért figyelmeztették mindkét felet, a pihenőhöz közeledve aztán Wöller figyelmetlenségét szépen használta ki riválisa, előbb földre vitte, majd megpörgette (0-4). Mielőtt azonban a lelkes hazai tábor elkeseredhetett volna, a Finnországban élő magyar villámgyors lábra támadás után (2-4) szépített. A szünet után Wöller nem tudta ott folytatni, ahol az első szakaszt abbahagyta, sőt ismét lassan reagált Ganzorig lábra támadására, ráadásul a földön képtelen volt ellenállni a mongol pörgetéseinek (2-9), így alig több mint négy perc után véget ért a mérkőzés.

"Az elmúlt tíz évben nem nagyon követtem el ilyen hibát, hogy így megpörgessenek, pláne nem egy meccsen háromszor, mint most - mondta Wöller a meccse után. - Az az igazság, hogy Finnországban nem volt komoly edzőpartnerem, s ez visszaütött."

"Nem tudom, mi történt, sokkal többet vártam ettől a meccstől. Korábban meg se lehetett pörgetni Gergőt, most meg hat pontot csinált így a mongol" - bosszankodott Gulyás István szakágvezető.

Wöller meccse közben eldőlt, hogy Kardos Róbert nem folytathatja a küzdelmeket, miután amerikai legyőzője a negyeddöntőben kikapott, csakúgy, mint a Szmik Attilát a 32 között legyőző japán birkózó. Ezzel ők kiestek a versenyből. Wöller még bízhat abban, hogy Ganzorig fináléba kerül, és a vigaszágra juttatja.