Wöller nyert, Kardos kikapott

2013.09.16. 15:31

A szabadfogásúak 66 kilogrammos kategóriájában szereplő Wöller Gergő könnyed győzelemmel mutatkozott be, s jutott a nyolcadöntőbe a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján, melyen az 55 kilós Kardos Róbert a 16 között kikapott.

A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Wöller kellemes ellenfelet kapott a vasárnapi sorsolásnál a venezuelai Cesar Augusto Robertty Moreno személyében, s erejét kímélve lépett tovább. A meccs első három percében kevés esemény történt a szőnyegen, előbb a venezuelai, majd a magyar birkózó kapott egy-egy pontot kitolásért. A pihenő után aztán a Finnországban élő Wöller érvényesítette a papírformát, s két mögé kerüléssel, illetve egy kitolással végül simán, 6-1-re győzött.

"Kicsit nehezebb meccsre számítottam, mert a venezuelaiak kubai stílusban szoktak birkózni, ám ellenfelem nem nagyon akart csinálni semmit" - mondta Wöller, aki a nyolc közé jutásért a mongol Mandakhnaran Ganzoriggal mérkőzik.

Az első meccsén győztes 18 éves Kardos nem számított esélyesnek  az amerikai Angel Alesmo Escobaldo ellen, s a találkozó nem is tartott sokáig. Az amerikai birkózó 40 másodperc elteltével levitte magyar ellenfelét, s 22 másodperccel később, sorozatos pörgetéseivel 8-0-ra megnyerte a mérkőzését. Kardos abban reménykedhet, hogy az amerikai fináléba jut, mert akkor a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.

Korábban Szmik Attila (96 kg) a legjobb 32 között kikapott a japán Jamagucsi Takesitől.