Birkózó-vb: Veréb kikapott, Ligeti kiesett

2013.09.17. 16:37

Veréb István kikapott a legutóbb ezüstérmes ukrán Ibragim Aldatovtól a szabadfogásúak 84 kilós kategóriájának nyolcaddöntőjében, Ligeti Dániel (120 kg) pedig kiesett a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság keddi napján.

A szombathelyi Veréb februárban egy nemzetközi versenyen legyőzte Aldatovot, ám a meccs esélyese így is az ukrán volt, aki igazolta is a papírformát. Aldatov nagyon stabilan birkózott, Veréb valamennyi támadását védte, lábfogásaiból kicsúszott, neki viszont az első három percben egyszer sikerült Veréb mögé kerülnie, így 2-0-ra vezetett a szünetben. A magyar sportoló a második szakaszban is ment előre, de nem találta Aldatov védekezésének ellenszerét, ráadásul az ukrán ismét a földre vitte, majd megpörgette, így Veréb 6-0-ra kikapott.

„Februárban simán vertem, most viszont tudta, mit fogok csinálni, nagyon jól védekezett, én pedig nem tudtam kivédeni az ő akcióit. Azért remélem, a vigaszágon folytathatom" – mondta Veréb István az MTI-nek.

Az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Ligeti Dániel már a vigaszágban sem bízhat, miután kínai legyőzője a nyolc között simán kikapott az egy súlycsoporttal lejjebb olimpiai és világbajnok orosz Hadzsimurat Gacalovtól.