Ligeti nyert, Molnár kikapott a birkozó-vb-n

2013.09.17. 14:02

Ligeti Dániel a papírformának megfelelően győzött, sőt, meg sem izzadt első meccsén a szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában, s bejutott a nyolcaddöntőbe a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság második napján. A 60 kilós Molnár József ugyanakkor kikapott a legjobb 32 közé jutásért. Az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes szombathelyi versenyzőtől elvárás volt a győzelem a Puerto Ricó-i Edgar Lopez Morall ellen, s ő nem is okozott csalódást: mindössze 25 másodperc után ledöntötte és tusolta riválisát.

"Hát, nem fáradtam el, az biztos, de jó ez így, ez volt a cél" - mondta az MTI-nek a 24 éves nehézsúlyú, aki a folytatásban kínai vagy dél-koreai riválissal találkozik.

A mindössze 21 éves Molnárnál egyértelműen esélyesebbnek tűnt a fehérorosz Aszadulla Lacsinau, aki az összecsapás előtt rossz szőnyegre futott fel, s úgy kellett átcsábítani az A-ról a B jelű küzdőtérre. A fehérorosz a kezdő sípszó után már egyáltalán nem volt zavarodott, s az első fél percet követően úgy tűnt, gyorsan döntésre is viszi a dolgot, miután egy földre vitellel és pörgetéssel 4-0-ra vezetett. Ezt követően azonban a magyar nagyon energikusan és gyorsan birkózott, s szép lábra támadása után a földön kétszer is pörgetett, így 5-4-es előnnyel mehetett pihenni. A második három percben Molnár továbbra is nagy elánnal küzdött, ám ellenfele rendre kivédte támadásait, kontrázott, sorozatban hat pontot szerzett, így végül 10-5-re győzött.

"Semmivel sem volt jobb nálam, de mentálisan elfáradtam a második három percre. Sajnálom, mert ezen az ágon több meccset is lehetett volna nyerni" - mondta Molnár.

A folytatásban a magyar csapatból még Veréb István (84 kg) lép szőnyegre a venezuelai Jose Diaz Robertti ellen, a nyolcaddöntőbe jutásért.