Mindkét női birkózónk vereséggel kezdett

2013.09.18. 14:08

A női versenyek szerdai nyitónapján érdekelt mindkét magyar, a 48 kg-os Dénes Mercédesz és az 51 kg-ban szereplő Kőrösi Kitti is kikapott első meccsén, így már csak a vigaszágban reménykedhet a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon.

A mindössze 19 éves, junior vb-harmadik Dénes a tavalyi Pán-amerikai bajnok argentin Patricia Bermudezzel mérkőzött meg a nyolcaddöntőbe kerülésért. A meccsen a Dénesnél lényegesen alacsonyabb dél-amerikai akarata érvényesült, végig nagyon stabilan állt a lábán, a magyar bárhogy támadott, nem tudta földre vinni, ő viszont az első és a második három percben is ellenfele mögé tudott kerülni, s összességében magabiztosan, 4-0-ra győzött.

Az ugyancsak 19 esztendős Kőrösinek nem lehettek vérmes reményei a kétszeres Európa-bajnok ukrán Julia Blahinya ellen, s a nyolcaddöntőbe kerülésért rendezett találkozón a magyar nem is tudott sokáig ellenállni riválisa rohamainak. Az ukrán birkózó két perc alatt kétszer levitte, s kétszer pörgette meg a zalaegerszegi versenyzőt, aki így 8-0-ás technikai tussal kapott ki.

"Birkóztam már korábban az ukránnal, s kicsit többet vártam ettől a meccstől, reméltem, hogy tovább leszek a szőnyegen. Sajnálom!" - mondta Kőrösi.

Dénes és Kőrösi mostantól egyaránt abban reménykedhet, hogy legyőzőik meg sem állnak a fináléig, s ezzel a vigaszágra juttatják őket. A folytatásban még az olimpiai bronzérmes, idei Eb-második Hatos Gábor is a szőnyegre lép a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájában.