Mátyás
-6 °C
1 °C

Két vereség a birkózó-vb-n

2013.09.20. 14:35

A 67 kilós Godó Kitti és a 72 kg-os Németh Zsanett is kikapott első, 16 közé jutásért rendezett meccsén a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság pénteki napján. A Vasas hallássérült versenyzőjét rögtön az első párban szőnyegre szólították az idei Európa-bajnokságon bronzérmes Aline Focken ellen. Az első fél percben csak keresték a fogást a felek, aztán a német birkózó ráérzett Godó gyenge pontjára és a szünetig két, lábra támadásból elért mögékerüléssel négypontos előnyt szerzett. A folytatásban Godónak sikerült szépítenie, miután ledöntötte riválisát (2-4), de a hátralévő másfél percben továbbra sem találta vetélytársa gyors, lábra indított akcióinak ellenszerét, így végül 8-2-es vereséget szenvedett.

Nem sokkal később a mindössze 19 esztendős Németh Zsanett is hasonlóképpen simán kikapott, noha egy ideig még vezetett is. A kadett világbajnok a junior Eb-n aranyérmes, az idei felnőtt kontinensviadalon pedig ötödik észt Epp Maével találkozott. Az első menetben még kiválóan tartotta magát Németh, sőt, riválisa passzivitásért kapott intése miatt 1-0-ra vezetett. A folytatásban is magabiztosnak tűnt, szép akciót indított, szinte már megemelte ellenfelét, hogy eldobja, de az kibújt a szorításból és megkontrázva a támadást, ő került ellenfele mögé (1-2). Ez olyannyira megzavarta a magyar birkózót, hogy Mae szinte azonnal ledöntötte őt, aztán orsóba fogva a lábát meg is pörgette (1-6). Ezt követően állásból folytatták a küzdőfelek, de pár másodperccel később technikai tussal véget is ért a meccs, mivel az észt kihajította a szőnyegről Németh Zsanettet (1-9).

A két magyar női birkózó már csak abban bízhat, hogy legyőzőjük eljut a fináléig, mert akkor ők a vigaszágon folytathatják szereplésüket. Pénteken a kötöttfogásúak küzdelme is megkezdődik, s a nap harmadik magyarjaként az 55 kilósok között az olimpiai bronzérmes Módos Péter lép szőnyegre. A nyolcaddöntőbe jutásért az iráni Mohamed Faghiri lesz az ellenfele.