Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Kiss és Lőrincz is vb-bronzért birkózik este

2013.09.21. 17:44

Kiss Balázs az elődöntőben kikapott, a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogásúak 96 kilós kategóriájában szombat este a budapesti birkózó-világbajnokságon.

Kiss, a szakág legutóbbi magyar vb-győztese (2009) az elődöntőig kiváló birkózással jutott el, ám ott a nap eddigi legnehezebb feladata várt rá, a kétszeres Eb-győztes, olimpiai harmadik örmény Artur Alekszanjant kellett volna legyőzni.

A mérkőzés jól kezdődött, mert az örmény ugyan néhány másodperc után óriási lendülettel terelte a BVSC versenyzőjét a szőnyeg széle felé, ám Kiss gyönyörűen lépette el oldalra, gyors mozdulattal elkapta ellenfele jobb karját, és mint a korábbi meccsein, rajta is válldobást hajtott végre. A mérkőzésvezető először három pontot mutatott, ám végül csak egy lett belőle, mivel a magyar már szőnyegen kívül forgatta a hátára ellenfelét (1-0).

A jó kezdésnek nem sokáig örülhetett a Papp László Sportaréna több mint kétezer fős közönsége, ugyanis Alekszanjan rögtön az összekapaszkodás után összefogta és nagy ívben eldobta Kisst (1-3), majd röviddel később ismét földre vitte, és két pörgetés után (1-9) a mérkőzés 57 másodperc alatt technikai tussal véget ért. 

„Azt mondta Balázs, az örmény olyan erős volt, hogy meg se tudta mozdítani" - mondta a meccs után Struhács György szövetségi kapitány.

Kiss Balázs este a bronzéremért léphet szőnyegre.

Kozák István (60 kg) a 32, Lőrincz Viktor (84 kg) a 16 között kikapott. Kozák kubai legyőzője ezután vereséget szenvedett, így a magyar kiesett, a Lőrinczet verő azeri viszont az elődöntőben is győzött, a ceglédi 84 kilós a vigaszágon küzdött tovább, sikerrel.

Legyőzte grúz ellenfelét második vígaszági meccsén, este ő is a bronzért birkózhat, ellenfele a finn Hietaniemi lesz, akit a tavalyi Európa-bajnokságon legyőzött.