Deák Bárdos elődöntős

2013.09.22. 16:35

A hatszoros világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihály nagy hátrányt ledolgozva, tussal győzött második mérkőzésén és bejutott az elődöntőbe a kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyar csapat korelnöke, a 38 éves nehézsúlyú sikeres bemutatkozását követően a Ramon Garcia Garcia elleni meccsének elején alaposan ráijesztett a Papp László Sportaréna nézőseregére. A dominikai ugyanis villámgyorsan mögé került, majd megdobta őt, így Deák Bárdos 5-0-ás hátrányba került. Az ijesztő kezdés után gyorsan összekapta magát a diósgyőri sportoló, másfél percnél szépen került ellenfele mögé, amit vitattak ugyan a dominikaiak, ám az óvást elutasították, így 3-5 volt ekkor az állás. A szünetre aztán már 5-5-tel mentek a felek egy újabb magyar mögé kerülésnek köszönhetően.
A pihenő után Garcia Garcia ismét meg akarta lepni ellenfelét, ám dobás helyett tulajdonképpen magára rántotta Deák Bárdost, aki néhány másodperc után tusolta őt.
Deák Bárdos Mihály az elődöntőben észt vagy kazah ellenféllel találkozik, s ha nyer, az aranyért, amennyiben veszít a bronzéremért lép majd szőnyegre az esti programban.
Korábban Lőrincz Tamás (66 kg) két nyert meccsel negyeddöntőbe jutott, Korpási Bálint (74 kg) viszont kiesett.