Tizenegy magyar döntős a kick-boxosok vb-jén

2013.12.06. 10:43

Tizenegy magyar kick-boxos jutott a döntőbe a törökországi Antalyában zajló világbajnokságon. A pont-fighting csapat tagjai közül a négy között Kiss Roland csupán egy ponttal maradt alul ír ellenfelével szemben, utána azonban következett Veres Richárd, aki rendkívül aktív ír riválisát elmozgásokkal és visszatámadásokkal tudta legyőzni - mondta Gregor László, a Békéscsabai Lakótelepi SE szakosztályvezetőjétől.

Szintén nyert, és ezzel a döntőbe jutott Gömbös László, Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián. A nap egyik legnagyobb meglepetését az újonc Murvai Márton szolgáltatta, aki legyőzte az olaszok világbajnokát, Niceforót. A lányoknál Veres Mercédesz eltaktikázta a mérkőzést, a rámenősség hiányzott és bronzérmes lett, Hanicz Nelly szintén kikapott. Kádas Adrienn viszont megverte gyors és robbanékony angol ellenfelét. Nagy Henrietta és Kondár Anna szintén döntőben verekedhet, a veterán Tóth István azonban kikapott a négy között, így bronzérmet szerzett.

Full-contactban Brunner Boglárka kikapott a világbajnok norvég Reitantól, így szintén bronzérmet hoz haza. Laszák Zoltán a négybe jutásért még győzött, ott azonban kikapott kazah ellenfelétől.

Light-contactban Rizmayer Norbert egy izgalmas és fordulatos mérkőzésen győzte le megosztott pontozással az olasz Peanót. Dancsó Zoltán, a címvédő világbajnok Gabbasov elleni szenzációs győzelme után ezúttal könnyebben vette az akadályt, az olasz Pappacenót. A veteránok között Tóth Istvánt az olasz Bertolotti győzte le, így Tóth két bronzéremmel lett gazdagabb. Szabó Árpád simán nyert, és a döntőbe jutott a veteránoknál.