Sorsoltak a birkózó Eb-n

2014.03.31. 19:54

A finnországi Vantaa-ban megtartották a kedden kezdődő Európa-bajnokság első sorsolását. A nyitó napon a női birkózás 48 kg-os (Dénes Mercédesz) és 58 kg-os (Sastin Marianna), továbbá a szabadfogás 65 kg-os (Lukács Norbert) és 97 kg-os (Szmik Attila) súlycsoportjának küzdelmeit rendezik meg. A magyarok sorsolása vegyesnek mondható, írta a szövetség honlapja.

Nők

48 kg (19 induló): Dénes Mercédesz selejtezővel kezd, a szlovák Lenka Matejová ellen. Következik a Sumeyya Sezer (török)–Nekane Cepus García (spanyol) mérkőzés győztese. Dénes ágán van az azeri világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Marija Sztadnik.

58 kg (12): Sastin Marianna ugyancsak selejtezővel indít, a spanyol Karima Sanchez Ramis ellen. Következik a Petra Olli (finn)–Katarzyna Michalak (lengyel) összecsapás győztese; a finn lány háromszoros junior Európa-bajnok. Ezen az ágon szerepel a Londonban 5. helyen végzett, orosz Valerija Koblova-Zsolobova.

Férfiak

Szabadfogás, 65 kg (20): Lukács Norbert a nyolcaddöntőben, a török Servet Coskun ellen kezd. Ha rajta túljut, a Steven Graf (svájci)–Mykola Bolotnjuk (szlovák) mérkőzés győztese következik. Az ágán van London 60 kg-os aranyérmese, az azeri Togrul Aszgarov.

Szabadfogás, 97 kg (20): Szmik Attila selejtezőt vív az albán Egzon Sala ellen, aki tavaly ötödik volt az Eb-n. Következhet a Johannes Ludescher (osztrák)–Héctor Rodríguez (spanyol) meccs győztese. Szmik ágán birkózik az orosz Abduszaman Gagyiszov, 2012 Európa-bajnoka.