Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sorsoltak a birkózó Eb-n

2014.03.31. 19:54

A finnországi Vantaa-ban megtartották a kedden kezdődő Európa-bajnokság első sorsolását. A nyitó napon a női birkózás 48 kg-os (Dénes Mercédesz) és 58 kg-os (Sastin Marianna), továbbá a szabadfogás 65 kg-os (Lukács Norbert) és 97 kg-os (Szmik Attila) súlycsoportjának küzdelmeit rendezik meg. A magyarok sorsolása vegyesnek mondható, írta a szövetség honlapja.

Nők

48 kg (19 induló): Dénes Mercédesz selejtezővel kezd, a szlovák Lenka Matejová ellen. Következik a Sumeyya Sezer (török)–Nekane Cepus García (spanyol) mérkőzés győztese. Dénes ágán van az azeri világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Marija Sztadnik.

58 kg (12): Sastin Marianna ugyancsak selejtezővel indít, a spanyol Karima Sanchez Ramis ellen. Következik a Petra Olli (finn)–Katarzyna Michalak (lengyel) összecsapás győztese; a finn lány háromszoros junior Európa-bajnok. Ezen az ágon szerepel a Londonban 5. helyen végzett, orosz Valerija Koblova-Zsolobova.

Férfiak

Szabadfogás, 65 kg (20): Lukács Norbert a nyolcaddöntőben, a török Servet Coskun ellen kezd. Ha rajta túljut, a Steven Graf (svájci)–Mykola Bolotnjuk (szlovák) mérkőzés győztese következik. Az ágán van London 60 kg-os aranyérmese, az azeri Togrul Aszgarov.

Szabadfogás, 97 kg (20): Szmik Attila selejtezőt vív az albán Egzon Sala ellen, aki tavaly ötödik volt az Eb-n. Következhet a Johannes Ludescher (osztrák)–Héctor Rodríguez (spanyol) meccs győztese. Szmik ágán birkózik az orosz Abduszaman Gagyiszov, 2012 Európa-bajnoka.