Lám Bálint bronzéremért birkózhat

2014.04.05. 14:19

A kötöttfogásúak 130 kilogrammos kategóriájában szereplő Lám Bálint a vigaszágon folytathatta szereplését, ahol győzött, így szombat este bronzéremért birkózhat a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon, ugyanakkor Knipli Csongort (59 kg) követően Kiss Balázs (98 kg) és Kozák István (66 kg) kiesett, írja az MTI.

A 2012-ben junior világbajnok Lám bolgár legyőzőjének döntőbe jutásával került a vigaszágra, ahol a román Tiberiu Barbazannal találkozott. A mérkőzés nem tartott sokáig, a fiatal magyar nehézsúlyú az első percben előbb ellenfele mögé került, majd megpörgette őt (4-0), a másodikban pedig ledöntötte Barbazant és 1:40 percnél tusgyőzelmet aratott.

A 21 éves birkózó a svédek olimpiai és világbajnoki bronzérmesével, Johan Magnus Eurennel találkozik majd a magyar idő szerint 17.00-kor kezdődő esti programban. Lám vigaszági találkozóját megelőzően a 2009-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes Kiss Balázs negyeddöntős legyőzője az elődöntőben kikapott, csakúgy mint a Kozák Istvánt a nyolcaddöntőben felülmúló lengyel birkózó, így mindketten kiestek.

Vasárnap, az Eb zárónapján a 66 kilóban tavaly győztes Lőrincz Tamás (71 kg), illetve Szabó László (75 kg), Bácsi Péter (80 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) küzdhet majd.