Ungvári és Krizsán is nyert Montpellierben

2014.04.25. 13:43

A 73 kilogrammos súlycsoportban szereplő Ungvári Miklós bejutott az elődöntőbe, míg a 81 kilósok között induló Krizsán Szabolcs a negyeddöntőbe verekedte magát a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári első meccséhez hasonlóan a nyolcadöntőben is nagyszerűen dzsúdózott, s a viadal honlapja szerint ipponnal verte a bolgár Martin Ivanovot is. Az elődöntőbe jutásért aztán az olasz Enrico Parlati várt a ceglédiek kiváló versenyzőjére, akinek ezúttal alaposan meg kellett szenvednie a győzelemért. A találkozón mindkét cselgáncsozó vazaari értékű akciót mutatott be, s végül Ungvári intésekkel nyerte meg a meccset. A döntőbe kerülésért Ungvári Miklós azeri vagy holland ellenfél ellen lép tatamira.

Krizsán a spanyol Adrian Nacimiento Lorenzo elleni sikere után az azeri Mammadali Mehdijevvel csapott össze a 16 között, s ezúttal is ipponnal tudott győzni. Az elődöntőért a hazaiak világbajnoki címvédőjével, Loic Pietrivel kell majd megmérkőznie.