Hegedüs Csaba nem kandidál a FILA elnöki posztjára

2014.06.08. 12:52

Szombat éjfélkor lezárult a jelentkezés a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) elnöki posztjára, amelyen nem indul Hegedüs Csaba, a magyar szövetség elnöke. A hazai szövetség közleménye szerint a sportág szeptemberben hat évre választ elnököt Taskentben, a világbajnokságot megelőző kongresszuson, írja az MTI.

Hegedüs Csaba áprilisban úgy nyilatkozott: fontolgatja, hogy indul a FILA elnöki posztjáért. 

„Valóban az utolsó pillanatig mérlegeltem, mert legalább annyi érv szólt a kandidálásom mellett, mint ellene - fogalmazott most. - Jelentős súllyal esett latba az irántam megnyilvánuló bizalom, nagyon sokan kerestek meg, és biztosítottak a támogatásukról. Mérlegelnem kellett azonban a jövő kilátásait is. Döntésemet többek között az a tény befolyásolta, hogy az elnökség tagjai közül több kiváló kollégámra, barátomra különféle okok miatt már nem számíthattam volna. Az ő bölcsességük, az enyémmel rokon filozófiájuk és a birkózással kapcsolatos világlátásuk hiányozna.”

Hegedüs hozzátette: változatlanul a nemzetközi elnökség tagjaként szeretne a sportágért dolgozni - elsősorban a rendezés, a világversenyek technikai lebonyolítása terén. Arra nem kívánt tippelni, hogy ki lesz a FILA új vezetője, de szerinte a jelenlegi elnök, a szerb Nenad Lalovics megfelelő megoldás lenne.