Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hegedüs Csaba nem kandidál a FILA elnöki posztjára

2014.06.08. 12:52

Szombat éjfélkor lezárult a jelentkezés a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) elnöki posztjára, amelyen nem indul Hegedüs Csaba, a magyar szövetség elnöke. A hazai szövetség közleménye szerint a sportág szeptemberben hat évre választ elnököt Taskentben, a világbajnokságot megelőző kongresszuson, írja az MTI.

Hegedüs Csaba áprilisban úgy nyilatkozott: fontolgatja, hogy indul a FILA elnöki posztjáért. 

„Valóban az utolsó pillanatig mérlegeltem, mert legalább annyi érv szólt a kandidálásom mellett, mint ellene - fogalmazott most. - Jelentős súllyal esett latba az irántam megnyilvánuló bizalom, nagyon sokan kerestek meg, és biztosítottak a támogatásukról. Mérlegelnem kellett azonban a jövő kilátásait is. Döntésemet többek között az a tény befolyásolta, hogy az elnökség tagjai közül több kiváló kollégámra, barátomra különféle okok miatt már nem számíthattam volna. Az ő bölcsességük, az enyémmel rokon filozófiájuk és a birkózással kapcsolatos világlátásuk hiányozna.”

Hegedüs hozzátette: változatlanul a nemzetközi elnökség tagjaként szeretne a sportágért dolgozni - elsősorban a rendezés, a világversenyek technikai lebonyolítása terén. Arra nem kívánt tippelni, hogy ki lesz a FILA új vezetője, de szerinte a jelenlegi elnök, a szerb Nenad Lalovics megfelelő megoldás lenne.