Tekla
9 °C
20 °C

Joó Abigél bronzérmes a budapesti dzsúdó GP-n

2014.06.22. 18:02

A 78 kilogrammos Joó Abigél bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs dzsúdó Budapest Grand Prix-n.

A kétszeres Európa-bajnok magyar a harmadik helyért kiírt meccsen intésekkel verte a szintén Eb-aranyérmes francia Lucie Louette-et.

"Jól ismerjük egymást a francia lánnyal, mindketten balosak vagyunk, így egymás bal kezét próbáltuk lefogni, ezért lett egy ilyen nem túl szép, intéses meccs" - összegzett az olimpiai ötödik Joó. "A mai dzsúdó sajnos megengedi, hogy nem kell dobni a győzelemért" - tette hozzá.

A KSI dzsúdósa szerezte a magyar csapat harmadik érmét a Papp László Arénában: szombaton Csernoviczki Éva (48 kg) arany-, Karakas Hedvig (57) pedig bronzérmet nyert. (MTI)

A +100 kilogrammos Bor Barna ötödik lett vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Budapest Grand Prix-n. A vb-és Eb-második magyar a harmadik helyért kiírt meccsen kölcsönös intések után ipponnal kapott ki a komolyabb nemzetközi eredménnyel még nem rendelkező Levani Matiasvilitől. A grúz ellenfél két perc elteltével látványos válldobással vetett véget a küzdelemnek. A viadalon utolsó magyarként Tóth Krisztián lép tatamira a 90 kilós kategória döntőjében.