Timót, Xénia
-6 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Óriásplakátokkal népszerűsítik a cselgáncsot

2014.09.09. 14:56

Országszerte hatszáz, Ungvári Miklóst és Csernoviczki Évát ábrázoló óriásplakát népszerűsíti szeptembertől a cselgáncssportot. A magyar szövetség (MJSZ) keddi, gazdagréti sajtótájékoztatóján - melyre az egyik plakát előtt került sor - Tóth László elnök kifejtette, a szülőket és a gyerekeket is szeretnék megszólítani a Válaszd a valódi hősöket!, illetve a Kezdj el judózni ma! mottókkal.

"Tíz helyszínen az ottani klubedzők telefonszámát is feltüntettük a plakátokon, hogy megkönnyítsük a jelentkezést" - tette hozzá az MJSZ vezetője.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere arról beszélt, 2011 óta jelentősen emelkedett azoknak a kerületi lakosoknak a száma, akik valamelyik harcművészeti ágban próbálják ki magukat.

Az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós elmondta, a plakátkampány jelzi, hogy jó irányba halad a dzsúdó, és tíz év munkája nyomán végre méltó helyére kerül a sportágak között Magyarországon. Az olimpiai harmadik Csernoviczki hozzátette, annak idején nekik is megvoltak a hőseik cselgáncsban, és most jó érzés példaképnek lenni.

A különleges, edzői telefonszámokkal is ellátott óriásplakátok Újbudán, Újpesten, Kaposváron, Miskolcon, Debrecenben, Békéscsabán, Egerben, Tatabányán, Cegléden és Szolnokon láthatók. (MTI)