Ötödik a magyar kötöttfogású válogatott a csapat vk-n

2015.02.20. 11:27

A magyar kötöttfogású birkózóválogatott a pénteki helyosztón simán legyőzte a svéd együttest, így ötödik helyen végzett a Teheránban zajló csapat világkupán. A csütörtöki csoportmeccseken egyszer győztes és két szoros meccsen vesztes csapatnak nem okozott gondot a pénteki rivális, amely ellen már az első öt párharc után eldőlt a meccs.

Módos Péter (59 kg) ellenfele visszalépett, majd Jäger Krisztián (66), a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és világbajnoki bronzérmes Lőrincz Tamás (71), az Eb-ötödik Szabó László (75), valamint a vb- és Eb-aranyérmes Bácsi Péter (80) is látványos győzelmet aratott, azaz 5-0-nál eldőlt az ötödik hely sorsa. Az utolsó három párharcból még a 2009-es világbajnok Kiss Balázs is megnyerte a sajátját, a végeredmény pedig 6-2 lett a magyarok javára.

Az MTI beszálmolója szerint a vk-n többen kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak, 71 kilóban például mind a négy meccsét megnyerte Struhács György válogatottja, miután Lőrincz és Korpási is kétszer győzött. A 66 kilóban szerepelt Jäger és a 80 kilós nemzetközi mezőnyt tavaly végig uraló Bácsi négy meccsen egyaránt három sikerrel és egy vereséggel zárt.

A döntőt Oroszország és Azerbajdzsán vívja.