Szombaton lesz a full-contact karate ob

2015.02.26. 13:52

A budaörsi Városi Sportcsarnok ad otthont az idei full-contact karate országos bajnokságnak, amelyet szombaton rendeznek meg várhatóan másfélszáz résztvevőel, írja az MTI.

A formagyakorlatokkal kezdődik az esemény, utána négy férfi és három női kategóriában a küzdelmek selejtezői következnek, a délutáni órákban lesznek láthatók mindkét nemnél a legjobb négy-négy versenyző törésgyakorlatai, és este héttől tartják meg a döntőket. Az ob programját többek között a kínai harcművészet, a kungfu elkötelezettjeinek előadásai és katonai közelharc bemutatók színesítik.

A bajnokságnak - amint azt Kalmár Árpád, a karateszövetség főtitkára, az ob szervezőbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta - felkért védnöke mások mellett Simicskó István sportért felelős államtitkár és Hende Csaba honvédelmi miniszter, és nemzetközi védnökséget vállalt felette Marius Vizer, az olimpiai és nem olimpiai sportágakat, valamint nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő SportAccord elnöke.

A full-contact szabályrendszerű karatéban engedélyezettek a teljes erejű akciók, a kiütés szabályos, vagyis az ütéseket és rúgásokat az engedélyezett területekre és technikával teljes erővel lehet bevinni.