Három magyar arany a sinkjókusin karate Eb-ről

2015.04.20. 14:02

Három aranyérmet szerzett, és összesen tíz dobogós helyezést ért el a magyar válogatott a Varsóban rendezett sinkjókusin (shinkyokushin karate) Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A felnőtteknél a küzdelemben szerepelt Szepesi Csenge nyert, miután a +65 kilogrammos kategória fináléjában legyőzte litván ellenfelét.

A felnőttek között küzdelemben Szabó Zsófia (55 kg) második, Körmöndi Lídia (65 kg), Rózsa Gábor (70 kg) és Balogh Zsolt (90 kg) pedig harmadik lett, míg formagyakorlatban Tóth Attila nyert bronzérmet.

A junioroknál Berencsi Tímea formagyakorlatban, Németh Veronika pedig az 55 kilogrammosok küzdelmében győzött, és ebben a korosztályban született még egy-egy magyar ezüst- és bronzérem is. 

A junior női 59 kilós döntő világversenyen is megállta volna a helyét

Az MTK volt a legeredményesebb klub a hétvégi 15. WKF karate magyar bajnokságon, amelyen 60 egyesület 600 versenyzője indult.

A szövetség (MKSZ) hétfői beszámolója szerint a felnőtt férfiak 67 kilós kategóriájában a papírformának megfelelően a júniusi bakui Európa-játékokra kvótát szerzett Tadissi Martial nyert. Hasonlóan eredményesen szerepelt a februárban U21-es Európa-bajnoki címet nyert Hárspataki Gábor, aki a 18-20 évesek között és a felnőttek mezőnyében is nyert a 75 kilós súlycsoportban.

A minőségileg legerősebb kategória a junior lányok +59 kilós kategóriája volt, amelyben összecsapott a kadett világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha és az idei korosztályos Eb-n szintén a kadett mezőnyben harmadik Czagány Dóra. Kettejük mérkőzéséből ezúttal Boussebaa került ki győztesen.

A mogyoródi versenyen búcsúztatták el a magyar karate egyik legeredményesebb női versenyzőjét, a pályafutását befejező sokszoros Eb-érmes Tóth Beatrixot.

A 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos versenye az egyik fő eseménye volt az MKSZ által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozatnak.