Gyula
7 °C
20 °C

A második és a harmadik bronz is megvan a junior birkózó-vb-n

2015.08.13. 16:04

Torba Erik és Papp Bertalan is bronzérmet nyert a brazíliai Salvador de Bahiában zajló junior birkózó-világbajnokság második, szerdai versenynapján.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a kötöttfogású szakág 55 kilogrammos súlycsoportjában Torba a török Altan Abdurahmannal szemben lépett szőnyegre a harmadik helyért vívott küzdelemben. A mérkőzésen sokáig a török vezetett, ám Torba végül 2-2-re végzett, s utolsó akcióval ő érdemelte ki a dobogós helyezést.

Eszerint a forgatókönyv szerint zajlott le Papp mérkőzése is a kirgiz Kazidin Aszikejev ellen, a szakág 84 kilogrammos súlycsoportjában. Az első három perc után 2-0-ra vezetett Papp ellenfele, ám a magyar birkózónak a második menetben egy remek akcióval és egy kiléptetéssel sikerült egyenlíteni, s Torbához hasonlóan utolsó akcióval nyert, megszerezve a harmadik helyet.

Így már három bronzéremnél jár a magyar küldöttség a világbajnokságon, miután szerdán a kötöttfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán léphetett fel a dobogó alsó fokára.