Csoknyai, Krizsán és Szabó is helyezetlenül zárt a dzsúdó-vb-n

2015.08.27. 08:49

A 81 kilogrammos Csoknyai László bejutott a 32 közé az olimpiai kvalifikációs asztanai dzsúdó-világbajnokság csütörtöki napján. Az idei zágrábi GP-n második paksi dzsúdós erőnyerőként a második körben kapcsolódott be a küzdelmekbe a 76 fős súlycsoportban, és elsőként a francia Alain Schmitt-tel csapott össze. A 27 éves magyar előbb jukót érő válldobást mutatott be világbajnoki bronzérmes ellenfelén, majd az utolsó percben leszorítással vetett véget a küzdelemnek. Következő riválisa a nemzetközi eredmény nélkül álló tadzsik Szajdcsamol Alimardonov lesz, írja az MTI.

Csoknyai súlycsoportjában erőnyerőként csatlakozott az Eb-bronzérmes Krizsán Szabolcs, aki hivatalosan intésekkel verte a junior Európa-bajnok szerb Nemanja Majdovot. A 32 között viszont még keményebb ellenfél vár rá, hiszen az olimpiai harmadik, világbajnoki ezüstérmes kanadai Antoine Valois-Fortier vár rá.

Az U23-as Európa-bajnok Szabó Franciska, aki 66. a világranglistán, a nála 34 hellyel előrébb álló, dél-koreai Bak Dzsi Junnal akaszkodott össze. A négy perc csak két-két intést hozott, így jöhetett az első értékelt akcióig tartó hosszabbítás. Ebben egy perc elteltével az Ázsia-bajnoki harmadik rivális leszorította a békéscsabai versenyzőt, aki így helyezetlenül zárta a vb-t.

A folytatásban Csoknyai másodszor is nyert – nagyon simán verte a nyolcaddöntőért Alimardonovot, de a következő körben a címvédő grúz Avtadili Csrikisvili következik majd neki. Krizsánnak nem sikerült ilyen jól ez a kör, ő két perc után hátrányba került Valois-Fortier-vel szemben, és innen már nem tudott felállni.

Csoknyai a harmadik meccsén bukott el, a címvédő Csrikisvili két vazaarival verte, így helyezetlenül zárt ő is. A 16 fős magyar válogatott négy nap után három hetedik helynél tart Asztanában, ahol pénteken 90 kilóban Tóth Krisztián és Vér Gábor, a 70 kilósoknál Mészáros Anett és Gercsák Szabina, míg 78 kilogrammban Joó Abigél és Salánki Evelin lép tatamira.