Struhács György nemet mondott a külföldi ajánlatokra

2015.10.09. 11:39

Többen keresték, ám végül minden külföldi ajánlatra nemet mondott Struhács György, a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott korábbi sikerkapitánya, aki január 1-től az utánpótlásban dolgozik tovább.

A felnőtt nemzeti csapatot 2007-től idén szeptember közepéig irányító Struhács György bevallása szerint ha nem is jól, de megvan, már ott tart, hogy tud aludni, és nem mindig a birkózás jár a fejében. A világbajnoksággal kapcsolatban továbbra is úgy érzi, hogy a hatalmas tét miatt kicsit túlpörögték a versenyzők a tornát, a felkészülési metódussal azonban szerinte nem volt baj alapvetően.

Azt viszont leszögezte, hogy ez a garnitúra továbbra is nagyon erős, s képes megszerezni az előzetesen remélt négy-öt olimpiai kvótát. Hangsúlyozta, hogy az olimpia szakmai szempontból könnyebb verseny mint a világbajnokság, ezért biztos benne, hogy nemcsak kijutnak Rióba, de ott jól is fognak szerepelni a magyar kötöttfogásúak.

A jövőjével kapcsolatban már biztos, hogy januártól az utánpótlás válogatottak egyikét veszi majd át, azt azonban még nem árulta el, hogy melyik korosztályét. Ugyanakkor a következő hónapokban sem ül majd tétlenül, mivel a szövetség megbízta, hogy Bacsa Ferenccel közösen dolgozzanak ki az 1-es és 2-es diákkorcsoport versenyzői számára egy táboroztatási rendszert, melyben majd többek között egységesíteni tudják az alaptechnikákat az ifjú birkózók között. (MTI)