Klaudia
-3 °C
3 °C

Joó Abigél aranyat nyert a kubai dzsúdó-GP-n

2016.01.25. 10:04

A korábbi három mellé további négy érmet szerzett a magyar csapat az olimpiai kvalifikációs dzsudó-világkupa-sorozat havannai Grand Prix-jén.

A 78 kilogrammos Joó Abigél arany-, Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) ezüst-, míg Cirjenics Miklós (100) bronzéremmel tér haza Kubából.

A kétszeres Európa-bajnok Joó chilei és orosz rivális legyőzésével jutott a négy közé, ahol intéssel verte az olimpiai és világbajnok amerikai Kayla Harrisont. A döntőben aztán a 25 éves magyar ipponnal verte  a vb-harmadik német Luise Malzahnt.

A vb-ezüstérmes Tóth török, német és svájci ellenfélen keresztül került az elődöntőbe, ott ipponnal verte a szerb Alekszandar Kukoljt. A fináléban a KSI 21 éves versenyzője egyetlen intéssel kikapott a  kubai olimpiai ezüstérmes és világbajnok Asley Gonzaleztől.

Bor Barna ukrán és orosz riválison át menetelt be a négy közé, ahol ippongyőzelmet aratott a német Andre Breitbarth felett. A döntőben a paksiak Eb-másodikja jól tartotta magát a vb-ezüstérmes orosz Renat Szajdov ellen, ám a hajrában ipponnal kikapott.

A szintén paksi Cirjenicset két siker után az egyesült arab emírségekbeli Ivan Remarenko állította meg, majd a vigaszágon legyőzte az orosz Kazbek Zankisjevet és Adlan Biszultanovot.

Korábban Karakas Hedvig (57 kg) és Gercsák Szabina (70) ezüst-, míg Csoknyai László (81) bronzérmet nyert a kubai fővárosban, ahol 66 ország 386 dzsúdósa versengett. (MTI)